concept

W2O verrijst op de meest gegeerde plaats van de stad: de voormalige site van De Witte – pal onder de kerktoren, tussen de Markt en de rivier. We verlengen het bestaande marktplein tot achter de kerk en creëren zo een nieuw stadsplein voor u, de Wetteraars en voor toeristen. Op die toplocatie bouwen we woningen en kantoren waar het heerlijk wonen en werken is.

De nieuwe straten en pleinen van W2O zijn uiteraard helemaal autovrij. U parkeert uw wagen straks ondergronds. Zo creëren we bovengronds een rustige, veilige en mooie omgeving waar uw comfort centraal staat.

W2O tovert het verlaten terrein om in een levendig nieuw stadsdeel. In een eerste fase worden 67 appartementen, van instapflats tot luxueuze penthouses, gerealiseerd. Tevens komen er kantoren voor kleine ondernemingen en vrije beroepers en is er plaats voor een leuke brasserie. En aan de oevers van de Schelde is volop ruimte voor de toeristische dienst van de stad en voor het stadsbestuur. Zo creëren we een gezellige mix van wonen, werken en besturen.

Bij het ontwerp besteedden architecten bOb Van Reeth en Filip De Langhe van AWG architecten, samen met Wim Voogt van OKRA landschapsarchitecten extra veel aandacht aan de relatie met de kerk en met de bestaande huizen en appartementsgebouwen in de buurt. W2O past perfect in het plaatje. De tijdloze architectuur zorgt ervoor dat het lijkt alsof de gebouwen er altijd gestaan hebben. De slimme mobiliteitskeuzes en doordachte inplanting van de gebouwen garanderen dat het op het nieuwe stadsplein altijd rustig en gezellig is.

main_image_w2o_schelde

Wilt u toch even weg uit Wetteren? Dan brengt het Scheldefietspad u op een klein uurtje tijd helemaal tot in Gent. Of u neemt de nieuwe voetgangersbrug om de andere Scheldeoever van Wetteren te ontdekken. Maak vanaf dit punt een stevige wandeling in de Kalkense Meersen.